instagram

Vad jag önskar, tror och hoppas händer under 2015

Även jag ger mig på att blicka lite framåt på årets sista dagar.

Mindre fokus på Design – Istället får vi mer fokus på funktion och problemen som design ska lösa. Hoppas att jag aldrig mer ställer frågan ”hur ska det se ut”.

Mikroarkitekturens baksmälla – Man inser att det blir dyrt att hålla detta igång ett spindelnät av små tjänster. Varierande språk, extra overhead och kedjereaktioner på ändringar.

Mindre fokus på teknik – Det spelar allt mindre roll vilken teknik vi väljer, eftersom många gör ett nytt val igen efter 12 – 18 månader.

Mindre prat om responsiv design – Eftersom de flesta redan har implementerat detta börjar man nu bygga specifik funktionalitet för olika apparater. Tablet är nämligen inte en ”liten desktop”, det är en helt egen apparat.

Javascript, Javascript och Javascript – Alla skriver Javascript i någon form. Många ramverk dyker upp, NodeJS forkas och NPM blir jättestandard. Angular eller Backbone, har ingen betydelse men man gör klokt i att vara med.

Laravel 5 – Lämnar Rails-stilen och ger sig in på en helt egen väg. Resulterar i högre tröskel men intressanta koncept.

WordPress – Fortsätter rulla ut nya versioner. Tryggt och rubust som en Volvo 240. Inte så glänsande men fan så bra. Jag hoppas fortfarande på en uppryckning för routing och media.