instagram

Snart dags för plattformsbyte på Poetfreak.com

Jag har jobbar ett tag på att göra tekniken bakom Lyriken tillgänglig även för Poetfreak. Det behövs verkligen en uppdatering där eftersom sajten i princip är orörd sedan 2009.

Ursprungsplanen var att vara helt klar till sommaren (2014) men jag inser nu att det kommer gå snabbare. Med lite tur kommer jag kunna flytta över allt redan i slutet av februari.

Det jag oroade mig mest över var importen av all gammal data. Det skulle inte bara flyttas utan även konverteras till nytt fomrmat, nya tabeller osv. Miljontals rader ska landa på rätt ställe och oändligt många bilder ska samplas om för att fungera. Sist men inte minst ska alla lösenord och en hel det nycklar göras om eftersom den nya plattformen använder en helt annan kryptering.

Och nu är allt detta klart :-)

Kvar på min att-göra-lista finnas översättning av strängar i javascript, bygga klart navigering i sidfoten, hantera browsers som har javascript av-aktiverat, hantera endel gamla urlar (för att inte tappa seo) och sedan, release.

Den kommer vara lite strulig och medföra endel nedtid eftersom jag behöver peka om appen till en ny destination + flytta hela databasen. Men som sagt, snart tar sidan ett tekniskt elefantsprång!