instagram

Kära Tomten, vad jag önskar mig från WordPress 2014

Kära tomten, WordPress är redan fantastiskt, och kan bli ännu bättre. 2013 var ett härligt år för ui med retina, responsivt admin och saker som pluginer. Nu är det dags för core att få samma genomgång, väl? Här kommer i all fall min önskelista till dig toment, inför 2014.

Enklare hantering av flytt mellan olika miljöer
Varför inte erbjuda enkel lösning i core. Kanske med flera konfigfiler, tex. wp-config-prod.php och wp-config-test.php. Många utvecklare jobbar i flera olika miljöer och

Walkers
De är bra och de är kraftfulla, men de är förvirrande. Ett API för menyerna där man kan få fram enbart data och sedan bygga sin markup själv.

Routing
Kraftfullt och bra, men blir ofta otydligt och kan placeras överallt.
Varför inte ha en fil wp-route.php där man kan mappa urlar till metoder, samlat, enklet, tydligt.

Globalt media och globala inställlningar
Generellt hade jag gillat att kunna ha mer saker i root-sajten i ett nätverk, för att sedan kunna skriva över på en lokal sajt. Tex inställningen eller bilder.

Extend på classer i childteman
Jag vill kunna lägga grundklasser i ett root-tema och sedan kunna bygga vidare på dessa i mina childteman men en ‘Extend’. Går icke, ty functions.php i child blir inläst före root.

Wp cli för mer, och default
Slå ihop projekten och skicka med ett kraftfullt cli-verktyg med alla installationer.

Sidor som json, eller vad som helst
webb är inte längre bara html, det är massa andra format, gör det möjligt för mig att skicka ut saker som json eller xml, och inte alltid genom ett tema. Det hade öppnat upp för att verkligen använd wp som en plattform.