instagram

Visuell design för WordPress – är det en ny trend vi ser?

Fram tills nu har WordPress varit ganska formulärstyrt. För att ändra på innehåll loggar man in i backend och ändrar innehåll via formulär. Detta fungerar bra men ger inte användaren en vidare bra upplevelse och man ser heller inte hur resultatet blir förrän man sparar och tittar.

Nu tycker jag mig dock se att det händer saker och att framtiden är betydligt mer visuell. Det finns till exempel flera olika projekt som levererar just en visuell editor till WordPress där man kan dra och släppa innehåll direkt på sidorna.

Många av de mer avancerade lösningarna kostar pengar och därmed kanske inte heller kommer spridas brett bland utvecklare och användare. Det roliga är dock att det nu kommer en visuell editor av teman i WordPress core (3.4).

Vem vet, kanske siktar teamet bakom WordPress att bygga in en egen lösning för att bygga sidor med ett visuellt verktyg? Det hade i så fall varit väldig trevligt för just den pusselbiten saknas. Visst vill man se sidan man arbetar på och visst vill man kunna flytta runt saker helt fritt.