instagram

Bygger WordPress full frontend-editering?

Snart släpps WordPress 3.4 och det är en version som har lagt fokus på att göra det enklare och bättre att arbeta med teman. Kanske känns det inte så värst hett men jag kan inte låta bli att undra var man har planerat för de kommande versionerna?

Är det helt enkelt så att man siktar på att flytta all redigering och hantering av innehåll till frontend?

Se på dumpen från 3.4 beta 2. Detta är en ny vy där man kan ändra på några grundläggande saker på sin wp-sajt i realtid. Du ser sajten och ändrar direkt på sidan, smidigt. Varför skulle det stanna vid att man kan ändra bakgrundsfärg och titlel?

Tänk dig att man framöver lägger till editering av poster och pages i samma skal. Och tänk dig att vi som utvecklare kan plugga in egen funktionalitet i detta skal som man även den kan editera direkt från frontend.

Visst känns det som att teamet bakom WordPress ruvar på något nytt och bra i ver 3.4.